Karaliskais pelējums

Kāpēc karalisks? Tāpēc, ka adīts no Noro King…manās mīļajās dubļu-dūņu-pelējuma krāsās. Šoreiz džemperis, sākts adīt no kapuces augšas. Vienkārši eksperimenta nolūkos.

Pilnīgi uz aklo nopirkās 4 ficītes Noro King

Pavediens ļoti smalks un pirmā ideja bija taisīt vasaras versiju kopā ar krāsainu linu. Īsti neizdevās pareizo toni piemeklēt , toties patrāpījās kidmohēra pareizajos toņos ( kopā laikam 13).

Par cik dzijas bija tikai 4 fices, adīju “ekonomiskajā versijā”- gludi labiski, tas ēd vismazāk materiāla.

Pats sākums – trīsstūris galvas virspusē sākts ar vaļējiem valdziņiem. Pēc tam pieaudzēju iezīmēju divus valdziņus, kas būs mugurpuses centrs un tiem abās pusēs pieaudzēju, veidojot kapuces formu. No sākuma slīpi, pēc tam vienkārši taisnu gabalu.

Ik pa gabaliņam pāris kārtas no kidmohēras. Adu kamēr aptuveni kapuces augstums sasniegts. Pēc tam iezīmē pleca vietās pa diviem valdziņienm.

Pēc bezvīļu  pleca un piedurknes  adīšanas metodes plecs un piedurknes augša. Pašai īsti nepatīk caurumi pleca vietās, bet tas liekas neizbēgami, jo valdziņi tiek pieaudzēti abās – gan turp, gan atpakaļkārtā.

Adām un ik pa brīdim pielaikojam , jeb pieliekam pie gatava džempera. Te parastā kļūda ir pārāk plata mugurpuse.Kad piedurknes rokrinķis ir pietiekoši dziļš, tad piedurknes valdziņus uz laiku atstājam uz palīgdiega un adām tikai stāva daļu pa apli.

Kapuces ārmalai  rievotā adījuma apdare – lai nerullējas. Nepilnajās kārtās, augšā platāka, apakšā šaurāka.

Valdziņu uzlasīšanas vieta vaļīgam adījumam parasti diezko labi neizskatās. Viena feina viltība kā to vietu noslēpt ir uztamborēt pīnīti pa virsu.

Viss! Gatavs!

Vēl viens eksperiments ar īkšķu caurumiem piedurknes valnītī.

Viena bilde uz Daugavas fona. Bildēts Otrajos Ziemassvētkos! Dabā ir tieši tādas krāsas kā mans karaliskais pelējuma krāsas džemperis

Man nemaz to balto šļuru nevajag. Paskatījos uz zaļu zālīti un sāku ilgoties pēc pavasara. Man liekas, ka gaiss smaržo pēc marta.

 

5 thoughts on “Karaliskais pelējums

Leave a comment