Noro un Mīļākais džemperis

Noro ir brends, kas neprasa īpašus komentārus. Te var palasīt un bildītes paskatīties. Tas ir ļoti kvalitatīvs dzijas materiāls kolosālās krāsu pārejās. Nereti tas tiek pieskaitīts pie ekskluzīvās kategorijas.Sapņoju par to jau sen un šis tas jau ir iegādāts ārzemju internetveikalos. Nu beidzot kāds ir sadūšojies un arī Rīgā varam aptaustīt pirmās bezdelīgas. Ceru ka viņiem labi tirgosies, un adošā tauta spēs novērtēt patiesas vērtības.

Pakāpeniski brienam laukā no aizkrāsnes. Mums taču ir tik daudz labu adītāju,kuras pat sapņos nav redzējušas, ka pasaulē ražo arī ko tādu. Ārprāts, cik daudz nav redzētu labu adījumu, superīgu ideju un filigrānu izpildījumu, bet visu sabojā materiāls – turku akrils, jeb vatei līdzīga krievu laiku  mohēra….cik nav dzirdētas žēlabas par to, ka darbs pēc pirmās mazgāšanas vairs nav lietojams.

Pirmajā mirklī, saprātīgu cilvēku noteikti atbaidīs cena. Bet savējie sapratīs.Tas ir domāts mums – trakajām (p.s. es šobrīd esmu bezdarbniece, kam tikko beidza pabalstu maksāt!)   Nu kas ir 40 Ls? Dažas grāmatas, teātra izrādes, rokassomiņa vai zeķubikses – es no tā visa atsakos un izvēlos ekskluzīvu dziju. Un pērku ar domu, ka tas noteikti būs “mīļākais džemperis”, nevis kārtējais skapja siltināmais materiāls.

Tagad konkrētāk par manu pēdējo ražojumu.

Pirmkārt, paldies Lapsai par manas pirmās idejas nokritizēšanu.:) šis variants ir noteikti labāks, turklāt šī dzija burvīgi ārdās un nemaz nezaudē savas jaukās īpašības.

Viena no pirmajām tiku pie katla… un izvēlējos visputekļaināko un neizteiksmīgāko no krāsu variācijām.Nu patīk man tie dubļu-dūņu-pelējuma toņi!

Noro Flower Bed ( 100g/360m Silk 35%, Kid Mohair 35%, Lambswool 30%) pavisam 400g, vairākas apaļadāmās un zeķu adatas Nr2,5

Ideja patiesībā ir nākusi sakrustojot divus manus pērnā gada darbus.Pamatā viscaur ir rievotais raksts (no abām pusēm izskatās vienādi) Ja jāada pa apli, tad viena kārta kreiliski, viena labiski. Ja adām turp atpakaļ – tad visu laiku labiski.Vīļu šūšanas praktiski nav.

Tas pats pečvorka kvadrāts jau vien ir, vai nav vienalga no kuras vietas sākam.Pamatprincips – katrā otrajā kārtā pieaudzē 8 valdziņus.

Pats sākums-ap diega cilpu uzmetam 8 valdziņus (es to daru uz 3 adatām, uz vienas 4, uz pārējām pa 2iem valdziņiem – lai rindas sākums nenojūk).Pirmajā kārtā atkārto (1 labiski 1 kreiliski)…šie labiskie valdziņi pēc tam būs kvadrātu diagonāles.Otrā kārta – adām labiski, abās pusēs šiem diagonāles labiskajiem valdziņiem no starppavediena griezti izadām pa vienam labiskam valdziņam (kopā būs 8 jauni valdziņi…valdziņu kopskaits kārtas beigās 16).Un tā atkārtojam vienu kārtu kreiliski (labiski izadām tikai izceltos diagonāles valdziņus) un vienu kārtu labiski, kad izdarām pieaudzējumus.

Te nu nekādi neiztikt bez valdziņu marķieriem.

Te ir viens knifs kā savaldīt daudzos valdziņus, kas spītīgi mūk nost no zeķu adatām – vajag uzvilkt prastu matu gumiju, kas to centru satur kopā.Kad valdziņu skaits ir pietiekošs, pārejam uz apaļadāmajām adatām.

Pirmos uzada 2 kvadrātus, kam diagonāle ir puse no platuma. Augšējos valdziņus atstāj uz garas apaļadāmās adatas, apakšējās adām trīsstūri (turp atpakaļ labiski) , saglabājot labiski kreilisko svītru ritmu. Katrā otrajā kārtā samazinām valdziņu skaitu par 4 (kārtas sākumā un beigās saada pa 2 labiski kopā, bet kārtas vidū smuki saadām 3 valdz kopā)!!!Nesavelkot apakšējo malu un uzmanoties, lai vidū saadītais labiskais valdziņš izskatās tikpat kārtīgi kā iepriekš pieaudzējām.

Augšējo daļu adot, padusei aptuveni 2 cm norauc, bet pēc tam valdziņus saada tikai vidū (kā visparastāko pečvorka kluci).ārējā mala pati veido reglāna līniju.Pirmo jāada muguru – pēc tam būs ērtāk priekšpusi piemērīt. Piedurknei adīju atkal  kvadrātu, sāktu no centra, kam ārējās malas garums sakrīt ar mugurdaļas reglāna līnijas garumu (šīs vīles gan pēc tam jāšuj)

Kad reglāna vīles sašūtas, uzvilku visus valdziņus uz garas adatas un adīju apdari.Sanāca gandrīz kā kvalitātes zīme:)

Šobrīd liekas, ka ir sanācis OK. Un tas varētu tiešām būt mans “mīļākais džemperis”.

Tagad tik derētu tikpat ekskluzīvas krelles lillīgi zaļā dubļu pelējuma krāsā ar vecu sudrabu.

10 thoughts on “Noro un Mīļākais džemperis

  1. superforšs darbiņš! 🙂
    Noro dzijas tiešām vislabāk noderēs adītājām, tamboriem nebūs tas efekts, manuprāt. es jau arī noskatījos uz tām dzijām, bet pagaidām secināju, ka boriem nederēs.

    • Paldies :)!
      Tā īsti negribas piekrist.Man liekas, ka nebūtu ne vainas arī nelieliem tamborētiem aksesuāriem.Ravelry tak pilns ar tādiem!Cepure būtu superīga. Vienīgais iemesls, ka tamboris prasītu vairāk dzijas, bet pašreizējos apstākļos…
      Dzija nemaz nav staipīga un tamborējas kolosāli.Jo vienkāršākā rakstā, jo labāk izskatās. Es tieši nākošo plānoju tamborēt.
      p.s. pēc mazgāšanas paliek 25x mīlīgāks un vairāk jūt zīdu.

  2. Tas pareizi, ka apdare sanāca kā kvalitātes zīme. Visiem Taviem darbiem kvalitātes zīme jāpieliek!

  3. Ļoti labi izskatās tie kvadrāti uz sāniem. Labāk, nekā būtu uz muguras un priekšā. No priekšas izskatās kolosāli, žēl, ka neredz no muguras.

  4. I love this sweater!!!! I am so excited to see it for the first time today. I must try and make it too. Did you start with the side squares? Wonderful design!.
    Thank you so much for your creativity and great ideas.
    Melody

  5. gribēju pastāstīt, ka no “citādo ražotāju gala” abakhan fabrics, tajā, kas pie izbijušās sporta pils, pieejams rowan summer tweed (gan tikai 3 krāsas: balts, rozā un rudi sarkans) un rowan bamboo tape. Bambusam cena laba, summer tweed: nu, tā.

  6. Man radās viens jautājums. Noadīju mazajai vestītei (ko vakar Liepājā iesāku) abus sānu kvardātus, pieadīju vienu trīsstūri uz leju, bet skatos, ka tomēr īsti kvadrāti man tur nesanāk – neveidojas 90` leņķi. Kad adīju sīkbūtnēm sarkano jaciņu ( http://baibuce.blogspot.com/2010/04/projektam-adam-sikbutnem.html ), tad man arī nesanāca taisni leņķi stūros….. Vidus tomēr veido tādu kā punu uz augšu.. Vai tas varētu būt tāpēc, ka adu tikai labiskajā adījumā? Rievotais varbūt savāc to adījumu… Hmmm….

    • Tas tā varētu būt, ka tas leņķis īsti 90` nesanāk (no “rokraksta” un dzijas jau arī atkarīgs.).Vēl viens variants ir stūros paplatinājumu veidot nevis ar apmetumiem, bet griezti izadīt no starppavediena.Tad arī drusku lēnāk “aug”uz augšu tas adījums.
      Es parasti visus šādus pečvorkiskos tehniskos risinājumus adu rievotā t.i. no labās puses skatot vienu kārtu labiski, vienu kreiliski.Tad rezultāts ir tāds saturīgāks un arī krietni elastīgāks

Leave a comment